webinar | di 27 september 2022

Ontdek de complexe pijnpatiënt

Hoe leveren we passende zorg inclusief een gerichte verwijzing voor patiënten met aanhoudende pijnklachten?

Bram Bakker

Bram Bakker

Bram Bakker (1963) werkte 30 jaar in de reguliere GGZ, tot hij in 2021 besloot zijn registratie als psychiater niet meer te verlengen.

Teveel bureaucratie, vorm die de inhoud van het werk begon te overheersen en inmenging van niet-zorgprofessionals in de inhoud van het werk waren belangrijke argumenten. Maar ook het organiseren van zorg op basis van een DSM-systeem dat zich niet bekommert om de dieper liggende oorzaken van veel psychisch leed. ‘Het verhaal achter het verhaal’ Ook de focus op klachten en de geringe aandacht voor krachten waren een argument. We kunnen meer dan we nu doen, als we breder durven te kijken. Hoe wegen we leefstijl, wat voor kansen biedt meer lichaamsgerichte benadering van mentale blokkades? Bram is een van de initiatiefnemers achter de Balanskliniek, een platform voor iedereen met interesse in gezondheid, als zorgconsument en/of zorgaanbieder.

Hans Thissen

Hans Thissen

Opgeleid als bedrijfsarts, verzekeringsarts, nu nog geregistreerd als bedrijfsarts. Zelfstandig werkzaam, zzp-er. Nu met deeltijd pensioen.

Hans heeft voorheen gewerkt als arts infectieziektebestrijding bij de GGD, als verzekeringsarts bij het UWV en forensisch geneeskundige. In een ver verleden ook werkzaam geweest en opgeleid tot jeugdarts. Nu is Hans voornamelijk werkzaam als medisch adviseur ten behoeve van second opinions. Deze voert hij uit in de bedrijfsgezondheidszorg, UWV bezwaar- en beroepszaken (aan de kant van de bezwaarmaker) en letselschade e.a. zaken die spelen op het grensvlak van juridische/verzekeringskwesties en de bijbehorende medische vraagstukken.

René Oosterwijk

René Oosterwijk

Pijnrevalidatiearts en medisch directeur van CIR revalidatie, expertisecentrum op het gebied van chronische pijn.

Daarnaast is hij psychosomatic specialist bij The International College of Psychosomatic Medicine (ICPM). Tevens is hij betrokken bij het pijncurriculum van het Instituut voor toegepaste neurowetenschappen (ITON) en bij onderwijs en wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de pijnrevalidatiegeneeskunde door CIR revalidatie.

Willemijn Kuiper

Willemijn Kuiper

Willemijn Kuiper, gezondheidszorgpsycholoog, is werkzaam als Regiebehandelaar bij Het Rughuis Rijnmond.

Zij heeft 20 jaar ervaring in de geestelijke gezondheidszorg en is bekend met uiteenlopende problematiek. Sinds ruim 6 jaar werkt zij bij Het Rughuis Rijnmond.

Jeroen de Jong

Jeroen de Jong

Is als Head of Science & Partnerships verbonden aan Intergrin met de holdings Het Rughuis en PHI.

Jeroen heeft meer dan 20 jaar klinische ervaring en expertise rondom de zorg van aanhoudende lichamelijke klachten waarvoor geen medische behandeling voorhanden is. Na vele (internationale) wetenschappelijke onderzoeken, publicaties, presentaties en samenwerkingen gebruikt hij zijn ervaring nu om o.a. de wetenschappelijke validering en inhoud van zorg bij Intergrin aan de wetenschap te toetsen. Ook zet hij zijn expertise in voor het creëren van passende zorgnetwerken binnen de psychosomatiek.